Pholus

In "Pholus, het geschenk van het aardse leven" geeft de auteur een overzicht van de symboliek van de astronomische, mythologische en vooral van de astrologische Pholus.

Zij bespreekt uitvoerig de betekenis van de tweede Centaur in de opeenvolgende tekens en huizen. Daarnaast verwijst ze naar de uitwerking van aspecten met Pholus en naar de transits.

De ziel was ooit overgelukkig in een andere bewustzijnstoestand. De stand van Pholus in teken, huis en aspect toont waar onbewuste herinneringen opgeslagen liggen over die heerlijke, liefdevolle toestand. De boodschap tot het aannemen van een aards leven was als een donderslag bij heldere hemel. Vertwijfeld probeerde de ziel af te weren en de incarnatie uit te stellen maar uiteindelijk werd ze gedwongen.

Pholus verbergt ontgoocheling, immens verdriet, hopeloosheid en eenzaamheid. Pas door de verbinding te maken tussen het materiële en het spirituele aspect, komt de mens in zijn kracht en combineert wijsheid met intuïtie.

De te leren lessen in de twaalf tekens en huizen vormen een aanvulling en een aanloop naar de stand van Pholus.

De astrologie opent deuren die voor de mens tot nu onzichtbaar waren. Het antwoord op de vraag naar de zin van het leven wordt aangereikt. De betekenis van Pholus in de karmische horoscoop is daarbij onontbeerlijk.